3-2-1 Spare Ribs

Kooktijd: ca 6 uur

Wat heb je nodig?

Bereidingswijze

Verwijder het buikvlies van de binnenkant van de spare ribs met een keukenpapiertje.

STAP 1

Strooi ruim de braairub over de spare ribs en wrijf dat goed in het vlees. (bij voorkeur 1 dag van te voren of minimaal 12 uur laten intrekken in de koelkast)

STAP 2
Verwarm de Bastard naar max. 130°C met je plate setter. Van zodra je kamado op temperatuur is, leg je de chunks rookhout rechtstreeks op de gloeiende houtskool en zet de ribs in je spareribs rack op het rooster.

STAP 3
Laat ongeveer 20 minuten goed roken en breng de temperatuur terug naar ongeveer 110°C en rook de ribs nog 2 uur en 40 minuten op deze temperatuur.

STAP 4
Pak de spareribs in met Butcher Paper of aluminiumfolie en leg er 3 klontjes boter en besprenkel met appelsap, pak goed in en laat nogmaals 2 uur ingepakt doorgaren op 120°C.

STAP 5
Verwijder de aluminiumfolie/Butcher Paper en leg ze weer terug op je BBQ rek.
Lak ze vervolgens het laatste uur regelmatig (om de 10 minuten) goed dik in met de BBQ saus.

Let goed op: de 3-2-1 methode is een richtlijn van de tijd 3 uur, 2 uur, 1 uur. Er zijn dus dikbevleesde ribs maar ook dunnere, hou hier rekening mee!

Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.