Focaccia uit The Bastard

Kooktijd: 30 min
Voorbereidingstijd: +- 20 min
Temperatuur: 220 graden indirect
+- 8 personen

Ingrediënten
480 gram bloem
2 tl zout
2 tl gedroogde gist
470 ml water
Boter om in te vetten
olijfolie
pesto
tomaatjes (partjes)
grof peper & zout

Bereidingswijze

  1. Doe bloem, zout, gist en water in een kom. Roer met een spatel tot het een beetje plakkerige bal wordt. Giet er wat olijfolie overheen en verdeel het over de bovenkant van het deeg zodat het niet uitdroogt. Dek de kom af en zet het in de koelkast voor 18-22 uur.
  2. Verwarm de Bastard met indirecte twee zone-warmte voor op 220 graden.
  3. Vet de binnenkant van een gietijzer pan of braadslede in met boter en druppel wat olie in het midden. Haal het deeg uit de koelkast, trek het van de zijkanten van de kom af en vorm weer een bal. Plaats voorzichtig de bal deeg in het midden van de pan.
  4. Laat de pan onaangeroerd (gewoon op het aanrecht, niet in de koelkast) staan voor nog eens 3-4 uur totdat het ongeveer in grootte is verdubbeld.
  5. Druppel nogmaals olijfolie over het deeg en druk met je vingertoppen recht naar beneden in het deeg om 3-4 keer putjes te maken. Voeg pesto, tomaatjes, mozzarella, peper en zout toe.
  6. Plaats de focaccia op de indirecte kant van de Bastard. Bak gedurende 30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Haal van de grill, schuif het brood uit de pan en laat het afkoelen op een rek.
Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.