Kooktijd: +- 3u00 min
Voorbereidingstijd: +- 15 min
Temperatuur: 230 graden direct - 120 graden indirect
4 personen
Ingrediënten:
1 kg. vlees (hert, ree etc.)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
12 zwarte peper korrels
100 gr. mix van wilde paddenstoelen
200 ml rode wijn
80 gr. ontbijtkoek
2 eetlepels tomatenpuree
1 ltr wild fond
6 gram zout
1 tak rozemarijn
3 takjes tijm
Bereiding:
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit een Dutch oven op 230C° directe hitte. Doe er wat olie in en bak het vlees aan (dichtschroeien).
- Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze goed.
- Neem een thee ei en doe hier de peperbolletjes en kruidnagel in. Voor de laurierbladeren, tijm en rozemarijn kan je een slagers touwtje gebruiken om dit bij elkaar te binden.
- Snijd de ui en knoflook grof en fruit mee aan, voeg daarna de paddenstoelen bij en stoof kort mee aan.
- Blus af met de rode wijn en leg je kruiden buideltje en thee ei erbij in.
- Snijd de ontbijtkoek in blokjes en voeg ook toe.
- Voeg de Wildfond en het zout toe.
- Plaats nu je plate setter en verlaag de temperatuur naar +- 120 graden indirect.
- Laat ongeveer 2,5 a 3 uur pruttelen op ongeveer 120 graden.
Controleer om het half uur of er nog genoeg vocht in zit en voeg wat water toe indien nodig.