Wildragout

Kooktijd: +- 3u00 min
Voorbereidingstijd: +- 15 min
Temperatuur: 230 graden direct - 120 graden indirect
4 personen

Ingrediënten:
1 kg. vlees (hert, ree etc.) 
1 ui 
2 teentjes knoflook 
2 laurierbladeren 
3 kruidnagels
12 zwarte peper korrels 
100 gr. mix van wilde paddenstoelen
200 ml rode wijn 
80 gr. ontbijtkoek 
2 eetlepels tomatenpuree 
1 ltr wild fond 
6 gram zout 
1 tak rozemarijn 
3 takjes tijm


Bereiding:

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit een Dutch oven op 230C° directe hitte. Doe er wat olie in en bak het vlees aan (dichtschroeien). 
  3. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze goed. 
  4. Neem een thee ei en doe hier de peperbolletjes en kruidnagel in. Voor de laurierbladeren, tijm en rozemarijn kan je een slagers touwtje gebruiken om dit bij elkaar te binden.
  5. Snijd de ui en knoflook grof en fruit mee aan, voeg daarna de paddenstoelen bij en stoof kort mee aan.
  6. Blus af met de rode wijn en leg je kruiden buideltje en thee ei erbij in. 
  7. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en voeg ook toe. 
  8. Voeg de Wildfond en het zout toe. 
  9. Plaats nu je plate setter en verlaag de temperatuur naar +- 120 graden indirect.
  10. Laat ongeveer 2,5 a 3 uur pruttelen op ongeveer 120 graden.
    Controleer om het half uur of er nog genoeg vocht in zit en voeg wat water toe indien nodig. 
Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.