Duur: ca 45 min
Hoeveelheid: 4 - 8 personen
Wat heb je nodig?
- Doritos Real American, 1 zak
- Rode paprika, 1 stuk
- Rode ui, 1 stuk
- Maïskolf, 1 stuk
- Philadelphia roomkaas original
- Blok red cheddar, 180 gram
- Lente-ui, 1 bosje
- Tuinkers, 1 bakje
- Je favoriete BBQ saus
- Jalapeño pepers (voor de liefhebbers)
- Serveeplank
- Schoonmaakborstel
- Skillet
Bereidingswijze
STAP 1
Stook de BBQ op tot 200 graden. We gaan direct grillen op het rooster en poetsen deze eerst schoon met een borstel en keukenpapier. Terwijl de BBQ op temperatuur komt snijden we ingrediënten: de rode paprika in kleine blokjes, snipper de ui en snij de lente-ui fijn.
STAP 2
Grill de maïskolf rondom mooi gaar en snij daarna de mais van de kolf.
STAP 3
We vullen de bodem van de skillet met een laagje Doritos. Daar bovenop strooien we wat paprika, ui en mais. Met een lepel smeren we wat philadelphia over het geheel en toppen dit af met wat lente-ui. Nu leg je weer een laag met Doritos chips met daar over ui, mais, paprika. Verdeel wat van je favoriete BBQ saus erover en strooien de skillet rijkelijk af met vers geraspte red cheddar.
STAP 4
De skillet is nu klaar om op de BBQ te gaan. Sluit de BBQ en kijk na 10 minuten naar het resultaat. De kaas moet goed gesmolten zijn en de Doritos mag langs de randen mooi bruin zijn geworden. Is dit het geval dan mag de skillet er af.
Om het helemaal af te maken strooien we er wat lente-ui, tuinkers en fijn gesneden rode paprika over. Voor de liefhebbers kunnen er nog wat Jalapeño pepers over verdeeld worden.