Kooktijd: 15 min
Temperatuur: 200 graden direct gietijzer
+- 15 porties (2 reepjes/portie)
Benodigdheden:
Gietijzer rooster (half moon grill of griddle)
Ingrediënten:
entrecote (3 tot 4 cm dik) +-350 g
bakje cherry tomaatjes
rucola +- 40 g
sjalot ½
Parmezaanse kaas (geraspt) 50 g
balsamico
peper
grof zeezout
teen look
olijfolie
No rubbish The BOOST
Voorbereiding
Haal de entrecote uit en laat op kamertemperatuur komen.
Rook de cherry tomaatjes met olijfolie, look, peper, zout en Provençaalse kruiden en een rook chunck wijn of whisky.
Bereiding:
- Stel de kamado in op directe hitte +- 200 graden met gietijzer rooster.
- Kruid de entrecôte langs beide zijden met peper van de molen en wat grof (zee)zout.
- Snij de sjalot fijn. Dresseer (porties) met de rucola, scheutjes balsamico, peper en de gerookte tomaatjes.
- Vet het gietijzer rooster in met olijfolie en leg de entrecote voor zo’n 5 minuten op het rooster.
- Snij intussen de sjalot fijn. Na 5 minuten omdraaien
- Schep het ‘bleu’ gebakken vlees uit de pan, draai de entrecôte om en leg ze op een schaal. Span een vel aluminiumfolie over het bord en laat het vlees rusten.
- Dresseer (porties) met de rucola, sjalot, scheutjes balsamico, peper en de gerookte tomaatjes.
- Neem de entrecôte en snij ze in gelijke reepjes van zo’n halve centimeter breed.
- Schik de repen entrecôte elegant bovenop de porties met rucola en tomaat.
- Werk af met No Rubbish The BOOST (niet te gulzig!) en parmezaan schilfers.