Yakiniku kamado

Iedereen is meestergriller met de YAKINIKU Kamado®

YAKINIKU is een luxueus barbecuemerk waar kwaliteit en service centraal staan. YAKINIKU heeft een compleet aanbod aan luxe barbecues. Met de verschillende barbecues van YAKINIKU bereid je in geheel Japanse stijl verfijnde en elegante gerechten. Zowel vis, vlees als vegetarische gerechten kunnen uitstekend bereid worden. De Kamado is beschikbaar in diverse uitvoeringen en maten. Geschikt voor iedereen en voor elke gelegenheid. Wij vertellen je graag meer over de Japanse cultuur, de diverse Kamado’s en de voordelen die een YAKINIKU Kamado biedt. 


Japanse Cultuur

Als je bij barbecueën aan het betere gooi en smijtwerk met grote stukken vlees denkt, dan is de wereld van de Japanse grilltechniek wel even een cultuurschok. Grillen op een Kamado BBQ is bijna een sport van verfijning, hetgeen de Japanse niet vreemd is. YAKINIKU betekent in het Japans grillen. Met onze Kamado blijven wij dan ook graag dicht bij de Japanse cultuur. De YAKINIKU Kamado is speciaal gevormd naar het ovale traditionele Japanse model. 

Waarom een YAKINIKU Kamado kopen?

Met YAKINIKU ga je voor een luxueuze zwarte uitstraling en gebruik van de allerbeste materialen. Verfijnd, elegant en nauwkeurig zijn kenmerkende woorden voor YAKINIKU. Bij YAKINIKU staat kwaliteit te allen tijde centraal. Al het RVS dat gebruikt wordt in onze Kamado is van het type 304. Dit staal is de beste keuze als het gaat om hittebestendigheid. De YAKINIKU® is een Kamado grill gemaakt van extra dik keramiek van de hoogste kwaliteit. Dit in combinatie met het zeer sterke mineraal cordieriet en quartz. De YAKINIKU® is dankzij deze unieke combinatie bestand tegen alle weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Zelfs in de winter staat deze YAKINIKU® grill voor je klaar. Kortom de YAKINIKU® Kamado is de beste keuze als het gaat om hitte- en weersbestendigheid.

Eenvoudige bediening met een professioneel resultaat

De ovale vorm van de YAKINIKU Kamado zorgt ervoor dat de hete lucht circuleert. Je regelt op een simpele manier nauwgezet de toevoer van zuurstof. Hierdoor ben jij de baas over de temperatuur in jouw YAKINIKU®. Zo grill je op hoge temperaturen het vlees en laat je het op een lage temperatuur verder garen. Met een YAKINIKU Kamado zijn de mogelijkheden oneindig. Alle Kamado modellen zijn uit te breiden met een breed assortiment aan accessoires. Hierdoor zijn talloze bereidingswijzen mogelijk. Koken op lage temperatuur, garen, direct & indirect grillen, maar ook bakken of braden. Alles is mogelijk en tot op de graad nauwkeurig te regelen. Geef jezelf inspiratie met de lekkerste recepten en de beste Kamado tips.

Duurzaamheid

De YAKINIKU® grill is gemaakt van 33 mm dik keramiek. Hierdoor houdt onze Kamado beter de hitte vast dan andere Kamado ’s. Daardoor ligt het houtskoolverbruik maar liefst 50-60% lager dan bij een open barbecue, waar zuurstof vrij spel heeft.

Diverse uitvoeringen

De YAKINIKU Kamado barbecue is gemaakt in diverse maten: mini, compact, medium, large, xlarge en xxlarge. Bij YAKINIKU kun je dus ook een kleine Kamado BBQ kopen. De MINI Kamado 11 inch is dankzij zijn formaat en het draagbare onderstel gemakkelijk te vervoeren. Het 28 cm rooster van de MINI is groot genoeg om 2 personen te voorzien van een smaakvolle maaltijd. Wil je flexibel blijven met je Kamado maar grillen voor 4 personen tegelijk? Dan is de YAKINIKU COMPACT grill meer geschikt. Deze 13 inch Kamado is iets groter en is voorzien van een makkelijk opvouwbaar campingonderstel. 

De MEDIUM Kamado 16 inch is geschikt voor iedereen. De Kamado medium heeft een rooster van 41cm, waarop voor 5 personen tegelijk een heerlijke maaltijd bereid kan worden. De meeste klanten kiezen voor de LARGE Kamado 19 inch van YAKINIKU®. De Kamado Large is niet voor niets een van de meest verkochte modellen. Deze patton Kamado heeft een grilloppervlak van maar liefst 49 cm. Hierdoor kun je het hele gezin of een groep vrienden verrassen met een heerlijke maaltijd.

Met de Kamado BBQ XL 22 inch van YAKINIKU® ben je een echte mastergriller. Door het grote rooster van maar liefst 56cm kun jij vele en grote bereidingen tegelijkertijd aan. De Kamado XXL 24 inch is het grootste model in onze collectie en is de baas onder de YAKINIKU® Kamado eggs. Door het grote rooster van maar liefst 61cm kun jij vele en grote bereidingen tegelijkertijd aan.

Twijfel je over het type Kamado dat bij jou past? Neem dan vooral contact met ons op. 

Kwalitatieve onderdelen

Kwaliteit staat centraal bij YAKINIKU. Alle onderdelen zijn dan ook gemaakt van het beste materiaal.

  • De schoorsteen van de YAKINIKU® Kamado is gemaakt van 304 RVS. Hierdoor roest de schoorsteen niet in tegenstelling tot de veel voorkomende gietijzeren variant. De schoorsteen beschikt over een standaard regenhoedje en is vaatwasserbestendig.
  • De as schaal van de YAKINIKU® grill bestaat uit meerdere delen waardoor het zeer hittebestendig is. Bovendien zijn de YAKINIKU®LARGE en XLARGE standaard voorzien van een asla en kolenmand. Deze maken het verwijderen van as en houtskool enorm gemakkelijk. De asla en kolenmand zijn ook verkrijgbaar voor de Medium Kamado.
  • De zuurstofaanvoer van de YAKINIKU® is onderverdeeld in maateenheden (MEDIUM, LARGE, XLARGE). Hierdoor stel je elke keer weer dezelfde luchttoevoer in. Het is voorzien van een roostertje tegen het verliezen van houtskool of vonken.
  • De Woodchipper is luchtdicht en dubbel geïsoleerd. Dit zorgt ervoor je de Kamado kunt bedienen, zonder je vingers te verbranden. Door de bajonetsluiting is de Woodchipper gemakkelijk te openen en te sluiten zonder dat de keramiek beschadigd raakt.

Montage en onderhoud

De YAKINIKU Kamado is gemaakt om altijd buiten te staan, door weer en wind. Om een leven lang plezier te hebben van jouw Kamado is het belangrijk om deze goed schoon te maken. De YAKINIKU Kamado in elkaar zetten (montage), maar ook het Kamado onderhoud is zeer eenvoudig. Onze instructievideo’s omtrent Kamado schoonmaken, montage en onderhoud helpen je bij iedere stap. Ook is alles uitgebreid terug te lezen in onze handleiding. Kom je er toch niet uit? Neem dan zeker contact met ons op.  

Accessoires, extra's en andere benodigdheden

YAKINIKU biedt een ruim assortiment aan accessoires en houtskool voor je Kamado. Je kunt ieder model uit breiden met deze Kamado accessoires van YAKINIKU. Neem bijvoorbeeld een hitteschild, een extra verhoogd rooster of bereid een heerlijke pizza door gebruik van een pizzasteen. Maar er is meer!  We blijven het assortiment accessoires uitbreiden, waar mogelijk. Via YAKINIKU kun je diverse soorten premium en kwalitatief houtskool bestellen. Iedere houtskool soort bezit unieke eigenschappen. Binchotan is het meest hoogwaardige houtskool in de wereld door het enorm hoge koolstofpercentage van 96-98%. Hierdoor spettert en rookt het niet. Binchotan gebruik je in een Shichirin of tafelgrill. Binchotan kopen kan uiteraard ook bij ons. Naast houtskool en accessoires bestaat ons assortiment uit rookhout in allerlei smaken, schoonmaakkits, Japanse grill-kookboeken en andere verfijnde extra’s. YAKINIKU zorgt ervoor dat je over alle benodigdheden beschikt voor een gezellige avond verfijnd barbecueën.